Kimle 800 éves település

Evezd körbe Kimlét másképp

2022.08.02.

EVEZD KÖRBE KIMLÉT MÁSKÉPP – július 24-én, vasárnap újra vízre szálltak a sárkányok. Korábban évente két nagyszabású verseny is volt a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület és a Kimlei Polgárőr Egyesület szervezésében, idén két év kihagyás után az önkormányzat és a vízisport egyesület szervezte meg azzal a céllal, hogy új lendületet adjon a sárkányhajózásnak.

Nagy örömünkre összeállt Tomasitsné Eller Katalin szervezésével a retró csapat Fröccs Dragon néven, illetve az Ovisokk fél csapata a Nolátóval ült egy hajóba. Tatáról és Mosonmagyaróvárról is érkezett két-két csapat, így családias volt a hangulat. A 7 km-es minimaratont a nováki sziget megkerülésével teljesítették, leggyorsabb a kimlei Fröccs Dragon lett, a másik két távon ezüst érmet szereztek az Altenburg Idiot mögött. Az Ovisokk-Nolato a 3. helyen végzett. A nagyszerű hangulatról egész nap Tomasits Károly gondoskodott kiváló zenét biztosítva a parton – ezúttal is teljesen ingyen. Köszönet a versenyek megszervezéséért Jakab Mihálynak és minden segítőjének, a kajakos gyerekek is kaptak feladatot egész nap. A kimlei csapatok felkészítéséért Horváth Sanyinak, a futamok levezényléséért Velikán Lacinak! A plakátot köszönjük Preiner Évinek, a fotókat Talpas Balázsnak és Czigány Ernőnek.

Este rock koncerttel zárult a nap a Jump Rock Band és a ZÁRTOSZTÁLY jóvoltából. Reméljük, jövőre visszaáll a régi versenyek rendje a főzőversennyel kiegészítve – idén a kettőt ötvöztük, a célt elértük: összeállt másfél kimlei hadosztály – jó volt vízen lenni, versenyezni, és együtt tölteni ezt a napot!

 

Last modified: 2022.08.02.