Kimle 800 éves település

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Telekértékesítésre

2022.02.08.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Telekértékesítésre

Kimle Község Önkormányzata az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való rendelkezés szabályairól szóló 13/2012. (X.30.) önkormányzati rendelet alapján a következő pályázati felhívást teszi közzé:

1.) A pályázatot kiíró neve, székhelye:

Kimle Község Önkormányzata

9181 Kimle, Vízpart utca 2.

2.) A pályázat célja: önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítése

3.) A pályázat jellege: a pályázat nyilvános

4.) A pályázat tárgya:

  • Kimle 147/16 helyrajzi számú, 1037 m2 területű
  • Kimle 147/15 helyrajzi számú, 1073 m2 területű
  • Kimle 147/14 helyrajzi számú, 1109 m2 területű
  • Kimle 147/13 helyrajzi számú, 1145 m2 területű

kivett beépítetlen terület megnevezésű, természetben a Kimle, Kolováj utcában található Kimle Község Önkormányzatának tulajdonát képező ingatlanok értékesítése.

Az érintett ingatlan elhelyezkedése a mellékelt térképkivonaton látható. Kolováj utca vázrajz

Az ingatlan per-, teher és igénymentesek.

Az ingatlanra vonatkozó szabályozási előírások a Kimlei Közös Önkormányzati Hivatalban, vagy a www.kimle.hu oldalon megtekinthetők.

A 39/2021. (VI. 9.) számú polgármesteri határozat értelmében az ingatlan eladási ára:

5 800 Ft/m2 + Áfa, azaz bruttó 7 366 Ft/m2

A Kimlén lakó, illetve oda visszaköltözők számára az önkormányzat 800 Ft/m2 +Áfa kedvezményt biztosít a vételárból, így esetükben a vételár:

5 000 Ft /m2 +Áfa, azaz bruttó 6 350 Ft/ m2

5.) További pályázati feltételek: Pályázat kiírója az ingatlant 4 év időtartamú beépítési kötelezettséggel kívánja értékesíteni, amely teljesítését a vevő az ingatlanon megépített építmény végleges használatbavételi engedélyével igazolhatja. A felek a megkötésre kerülő adásvételi szerződésben az ingatlan egészét terhelően visszavásárlási jogot alapítanak az eladó javára, a visszavásárlási ár a vételárral megegyezik.

6.) Az ajánlatok benyújtásának helye: Kimlei Közös Önkormányzati Hivatal (9181 Kimle, Vízpart utca 2.)

7.) Az ajánlatok benyújtásának módja: az ajánlatokat zárt borítékban, 1 példányban kell benyújtani. A borítékon csak az ajánlattal érintett ingatlan helyrajzi számát és az ,,ajánlat” szót kérjük szerepeltetni.

8.) A pályázatok elbírálása: A pályázatok elbírálásának szempontja:

Azonos helyrajz számra benyújtott pályázat esetében az elbírálás sorrendje: első helyen a helyi lakos, illetve visszaköltöző vásárló szerepel, azt követően a sorrendiség a pályázatok benyújtásának pontos időpontja szerint alakul.

9.) Az ajánlat minimális tartalmi elemi a következők:

– az ajánlattevő neve és címe/székhelye

– az ajánlattal érintett ingatlan megjelölése

– a vételár összegérnek elfogadására tett nyilatkozat

– a pályázati feltételek elfogadásáról szóló ajánlattevői nyilatkozat;

– az ajánlattevő nyilatkozata arra vonatkozóan, hogyan kívánja hasznosítani az ingatlant (milyen célból, illetve milyen jellegű épületet kíván létesíteni rajta, mennyi időn belül);

10.) Az ajánlatok benyújtása, eredményhirdetés:

Ajánlat 2022. április 8. napjáig 12. óráig beérkezőleg nyújtható be a Kimlei Közös Önkormányzati Hivatalban (9181 Kimle, Vízpart utca 2.).

A döntést a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság előzetes értékelését követően Kimle Község Önkormányzat Képviselő-testülete hozza meg, várhatóan a 2022. április 30. napjáig.

11.) Az ajánlati kötöttség minimális időtartama: a pályázó ajánlatához 90 napig kötve van. Az ajánlati kötöttség az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik.

12.) A pályázati eljárásra vonatkozóan további információ kérhető az önkormányzati hivatalban személyesen, vagy a +3630/858-8968-as telefonszámon.

13.) Pályázati biztosíték: a kiíró nem kér pályázati biztosítékot az ajánlatok benyújtása során.

14.) Egyéb rendelkezések:

Az ingatlanokat megtekinteni a pályázat kiírójával előzetesen egyeztetett időpontban lehet, időpont egyeztetésre a +3630/858-8968 telefonszámon van lehetőség.

A kiíró fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázati eljárást – akár indoklás nélkül is – eredménytelennek minősítheti.

A pályázati kiírás 2022. február 8. napján Kimle Község Önkormányzata honlapján és hirdetőtábláin kerül meghirdetésre.

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény értelmében a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg, így a szerződéskötés feltétele, hogy a Magyar Állam nem él elővásárlási jogával, vagy a törvényi határidőn belül nem nyilatkozik az elővásárlási jog gyakorlásáról.

A közművek elérhetőségének, valamint az ingatlan beépítési lehetőségeinek vizsgálata az ajánlattevő feladata.

 

Kimle, 2022. február 7.

Eller Gizella s.k.

polgármester

 

Last modified: 2022.02.08.